Le Cordon Bleu 125 років: що відомо про кулінарну школу -

10 січня 2020

У 2020 році популярна у всьому світі кулінарна школа Le Cordon Bleu святкуватиме своє 125-ліття. З чого починався шлях до успіху кулінарної школи Le Cordon Bleu, про світовий розвиток та її випускників, – у матеріалі Смачно 24

Історія створення Le Cordon Bleu

У 1895 в Парижі під керівництвом найкращих шеф-кухарів того часу, журнал La Cuisinière Cordon Bleu випускав свої майстер класи для читачів. Коли успіх журналу сягнув значних вершин керівництво вирішило відкрити кулінарну школу, щоб мати змогу навчати охочих та втілювати їхні мрії – бути професійними кулінарами.

Школа кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu дуже швидко набула широкої популярності, і її слава вийшла за межі Франції. У 1933 році відкрилась її нова філія в Лондоні. З 1988 починається експансія Le Cordon Bleu по всьому світу, і її школи відкриваються в Австралії, Новій Зеландії, Кореї, Канаді, Японії, Перу, Мексиці, Таїланді та США.

Школа кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu

Програма навчання в кулінарній школі Le Cordon Bleu складається з трьох десятитижневий курсів (кулінарія та кондитерство), що проводяться на початковому, середньому і високому рівнях. Тим, хто закінчує повний кулінарний курс у школі Le Cordon Bleu вручається диплом – Le Cordon Bleu Grand Diplome. Він вважається професійним та престижним, по закінченні школи диплом Le Cordon Bleu забезпечує своєму вискнику шлях в найкращі ресторани світу.

Світовий розвиток Le Cordon Bleu

Випускники Ле Кордон Блю

Учні кулінарної школи Le Cordon Bleu

Школа кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu в 2020 році запалює свої 125 свічок! 35 інститутів по цілому світі: Лондон, Париж, Оттава, Австралія, Бейрут, Мехіко, Мадрид, Ліма, Ріо-де-Жанейро, Веллінгтон, Токіо, Сеул, Бангкок, Куала-Лумпур, Шанхай та Стамбул. Та це ще не всі новини від Le Cordon Bleu! У 2020 році, на честь свого 125-ліття, у кулінарній школі Le Cordon Bleu поповнення – будуть відкриті нові програми навчання разом із запуском міжнародних змагань та відкриттям ресторанів у Бразилії та Великобританії.

У Le Cordon Bleu підготували цілу низку урочистостей, щоб відзначити святкування різноманітними смаками, показати таланти учнів і перш за все пристрасть до гастрономії. 

Українські випускники Le Cordon Bleu

Світлана Шептуха – переможниця 1 сезону “Мастер Шеф”

Світлана Шептуха

Єлизавета Глінська – переможниця 2 сезону “Мастер Шеф”

Ліза Глінська

Ольга Мартиновська – переможниця 3 сезону “Мастер Шеф”

Ольга Мартиновська

Євген Злобін – переможець 4 сезону “Мастер Шеф”

Женя Злобін

Євген Клопотенко – переможець 5 сезону “Мастер Шеф”

Женя Клопотенко

Асмік Гаспарян – переможниця 6 сезону “Мастер Шеф”

Асмік Гаспарян

Вадим Бжезинський – переможець 7 сезону “Мастер Шеф”

Пава Вадим Бжезинський

Іван Міланович – переможець 8 сезону “Мастер Шеф”

Іван Міланович

Новини кулінарії