Як приготувати свинячу рульку в духовці: рецепт -
4 год
8 порцій
160 ккал
Рецепт свинячої рульки/Смачно24
Запечена свиняча рулька чудово підійде, як закуска до пива, адже з неї не тільки варять холодець. Хоч процес приготування страви досить довгий, але результат цього вартий.
Найкраще запікати свинячу рульку зі шкірою, щоб м'ясо залишалось більш соковитим.
Гайда готувати пряну свинячу рульку разом зі Смачно 24!
Інгредієнти
-
Запашний перець горошком
за смаком
-
Лавровий лист
за смаком
-
Цибуля ріпчаста
1-2 шт.
-
Мелений коріандр
за смаком
-
Мелений чорний перець
за смаком
-
Морква
1 шт.
-
Свиняча рулька
1 шт.
-
Сіль
за смаком
-
Часник
3-4 зубчики
Рецепт приготування
1
Ретельно помийте свинячу рульку водою, почистіть шкіру гострим ножем.
2
Почистіть моркву від шкірки, розріжте на кілька частин. Зніміть з цибулі лушпиння, але залиште останній шар. Відріжте верхівку та розріжте на дві половини.
3
Наберіть воду у велику каструлю, додайте лавровий лист, цибулю та моркву. Покладіть до овочів спеції: чорний перець горошком, сіль. Як тільки вода зі спеціями закипить додайте свинячу рульку. Зачекайте доки вода знову закипить, зменште вогонь та варіть 50-60 хвилин.
4
Відварену свинячу рульку вийміть з каструлі, охолодіть. Зробіть на шкірі рульки кілька надрізів, щоб у процесі запікання витікав жир. Нашпигуйте рульку зубчиками часнику та натріть меленим перцем й коріандром.
5
Викладіть свинячу рульку на деко та запікайте у розігрітій духовці до 200 градусів до золотистої скоринки. За бажанням деко можна змастити олією.
6
Коли шкіра рульки зарум'янилась зменште вогонь до 190 градусів та запікайте до готовності. Не забувайте кожні 10-15 хвилин поливати рульку жиром, що виділяється. Смачного!