Рецепт консервованих помідорів у власному соку на зиму
                                
                                     -
                                    -
                                
                            
                        
                            
                                3 год
                        
                            2 порції
                        
                            20 ккал
                        
 
                Сезон консервації помідорів триває з кінця липня по вересень, саме в цей період дозрівають смачні плоди без теплиць. Вони мають особливо пружну структуру та неперевершений смак. Купити помідори ви зможете, звісно, і взимку, але вони не зможуть змагатися із літніми плодами ні смаком, ні користю.
Інгредієнти
- 
                                                    Запашний перець горошком 3 шт. 
- 
                                                    Петрушка (зелень) 1 за смаком 
- 
                                                    Помідор сорту "Сливка" 1,5 кг 
- 
                                                    Цукор з розрахунку 1 ч. ложка на 1 літр соку 1 за смаком 
- 
                                                    Сіль з розрахунку 1 ст. ложка на 1 літр соку 1 за смаком 
- 
                                                    Кріп (зелень) 1 за смаком 
Рецепт приготування
1
Помідори помийте, якщо вам трапляться зіпсовані плоди – їх краще не використовувати. Потім з них потрібно зняти шкіру, для цього зробіть на кожному плоді хрестоподібний надріз та залийте кип'ятком на 1-2 хвилини. Після цього обдайте помідори холодною водою та зніміть шкірку, вона буде легко відділятися від плодів.
2
На низ банки викладіть перець, кріп та петрушку. Щільно викладіть помідори в банку. З решти плодів – потрібно зробити сік. Для цього їх можна пропустити через м'ясорубку або ж через соковидавлювач. Якщо не хочете, аби в соку було насіння, перетріть пюре ще раз через сито.
3
Викладіть томатне пюре в каструлю, доведіть до кипіння та потримайте на середньому вогні 15 хвилин. Додайте сіль та цукор, ще раз доведіть до кипіння та зніміть з вогню.
4
Залийте томатним соком помідори в банці. Потім цю банку потрібно простерилізувати. Для цього на дно каструлі з гарячою водою покладіть рушник або будь-яку тканину складену в кілька разів. Водна не повинна покривати банку, а бути на рівні "плечиків" банки. Воду доведіть до кипіння та стерилізуйте банку 20-25 хвилин. Закрутіть після цього банку, переверніть догори, накрийте ковдрою та залиште до повного вистигання.
Поради щодо приготування
Для того, щоб консервовані помідори вийшли особливо смачними, перед складанням томатів в банки їх потрібно ретельно відсортувати на зелені, бурі і стиглі. А також впорядкувати за розміром на маленькі середні і великі, вимити і очистити від плодоніжки. Найкраще якщо в одну банку ви будете складати помідори лише одного сорту, однакової стиглості та приблизно однакового розміру.
 
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                     
                                                                    