Пшоняна каша на молоці: смачний домашній рецепт
-
30 хв
2 порції

Домашня пшоняна каша на молоці/Смачно24
Пшоняна каша на молоці надзвичайно корисна для нашого організму та чудово підійде для сніданку. В пшоняній каші міститься багато поживних вітамінів та мікроелементів. Смачно 24 підготували для вас домашній рецепт пшоняної каші з молоком із покроковою інструкцією приготування.
Інгредієнти
-
Пшоняна крупа
1 склянка
-
Вода
1 склянка
-
Молоко
2 склянки
-
Цукор
за смаком
-
Вершкове масло
50 г
-
Сіль
за смаком
Рецепт приготування
1
Перед початком приготування пшоняну крупу обов’язково потрібно перебрати та промити водою кілька разів.
2
У невелику каструлю налийте склянку чистої води, молоко та очищену та промиту кашу. Ретельно перемішуємо та додаємо цукру і солі за смаком. Щоб каша не пригоріла, її постійно потрібно помішувати ложкою впродовж всього варіння. Доведіть пшоняну кашу до кипіння та варіть ще 2-3 хвилини.
3
Виключаємо вогонь під каструлею, додаємо вершкового масла та накриваємо каструлю кришкою на 20 хвилин. Зварена пшоняна каша має настоятись. Ще раз перемішуємо кашу з маслом. До пшоняної каші можна нарізати фруктів, додати домашнє варення або мед. Смачного!