Великодній сніданок: страви, які повинні бути на столі -

17 квітня 2020

Великодній сніданок 2020: рецепти страв, які повинні бути на столі

Пасхальный завтрак: блюда, которые должны быть на столе

До Великодня залишилось зовсім трішки часу, Смачно 24 підготував для вас список найважливіших страв, які обов'язково повинні бути на святковому столі.

Паска

Найважливішою стравою на святковому столі є власноруч випечена пасочка. Ви можете задекорувати її різноманітними кондитерськими прикрасами, шоколадними дропсами або горішками.

Якщо у вас не має часу – ви завжди можете придбати її магазині. Адже, у Великдень головне духовність та родинне тепло.

Крашанки

Доволі простий процес фарбування яєць можна перетворити на захопливу гру з дітьми та рідними. Найпростіший варіант фарбування яєць – це крашанки в цибулевому лушпинні. Якщо ви полюбляєте малювати, можна спробувати розфарбувати пасхальні яйця писачком з воском та фарбами.

Читайте також: Бурячки з хроном на Великдень – рецепт цвіклі

М’ясна нарізка

Крім традиційної пасочки та яєць, на пасхальному столі обов’язково повинна бути м’ясна їжа – домашній шпондер, шматок вудженої полядвиці, сало та різноманітні ковбаси.

Бурячки з хроном

Найкраще до домашньої полядвиці смакують гостренькі бурячки з хроном (цвіклі). Господині готують їх за кілька днів до Великодня, щоб вони настоялись та були ще більш пікантними.

Читайте також: Що приготувати на Великдень: прості рецепти

Холодець

Оскільки на приготування традиційного українського холодцю потрібно багато часу, господині готують його заздалегідь. Смачно 24 радить вам готувати його ранок суботи, щоб вже у неділю раненько на вас чекала готова, а головне свіженька страва.

Молочні продукти

Окрім ароматних та смачних страв на великодньому столі повинні стояти піали з освяченим вершковим маслом та домашнім сиром.

Овочі та спеції

На святковий стіл, також, традиційно ставлять освячений корінь хрону, сіль та свічку за бажанням. Смачного!

Новини кулінарії