Ектору Хіменесу-Браво 48: біографія шеф-кухара -

14 січня 2020

Успішний ресторатор, відомий шоумен, талановитий шеф-кухар та незмінний суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво святкує своє день народження.

Дитинство Ектора Хіменеса-Браво

Ектор Ісмаель Хіменес-Браво народився у невеликому містечку Букараманга, що в Колумбії. Дитинство популярного в світі шеф-кухара проходило в Колумбії поруч із мамою, яка ще з юних років прищепила йому любов до кулінарії. Ектор Хіменес-Браво народився в дуже бідній сім'ї, його батько дуже рідко бував вдома, у нього було ще кілька сімей і дітей. Батько Ектора – дон Хіменес, не допомагав сім’ї, хоч і був нечувано багатий. Всі кошти заможного батька йшли на утримування інших сімей, які були на стороні.

У Ектора Хіменеса-Браво є рідний брат та сестра Клавдія. За словами ресторатора, він завжди ділився із сестрою найпотаємнішими секретами, а брат завжди був надійною опорою та захисником серед дітвори.

Ектор Хіменес-Браво в дитинстві

У багатьох інтерв’ю Ектор Хіменес-Браво згадує, що за любов до процесу приготування, декорування та кулінарії загалом завдячує свої мамі – Археніс Браво.

Ектор Хіменес-Браво та його мама

Шлях до успіху Ектора Хіменеса-Браво

У старших класах хлопець зайнявся малюванням. Закінчивши школу, Ектор Хіменес-Браво переїхав до Боготи. Там він вступив в кулінарну академію Боготи, де його роботи помітили та оцінили працівники готелю Hilton, що в США. Після закінчення навчання почав працювати у висококласних готелях рідної Колумбії: «Metrotel Royal Park», «Relais Chateaux», «Hoteles Royal». За словами самого Ектора, робота в США розділила його кар’єру на до і після «Hilton Boston Back Bay». Адже саме у віці 27 років, його запрошують працювати там, на почесній посаді шеф-кухаря.

Ектор Хіменес-Браво став наймолодшим шеф-кухарем за всю історію мережі «Hilton» у Північній Америці. Робота у «Hilton Boston Back Bay» відкрила перед молодим шеф-кухарем широкий спектр можливостей у сфері кулінарії. Саме після однієї із вечерь, яку готував Ектор для канадських послів, йому запропонували роботу в канадському п’ятизірковому готельному комплексі. Незабаром він відкрив в Оттаві свій перший ресторан «Foundation», який славився неабиякою популярністю у Канаді.

Ектор Хіменес-Браво

Діяльність Ектора в Україні почалася у 2009 році. Видатному кухареві запропонували відкрити кілька закладів у п’ятизірковому готелі «InterContinental Kiev», що у столиці. У цих ресторанах Ектор впровадив свій авторський стиль і досконало продуману концепцію.

За кілька років, сформувавшись як успішний бізнесмен, Ектор відкриває у Києві свої заклади: в 2016 році — ресторан сучасної китайської кухні «BAO», в 2017 — кондитерську «Bo. Pastry», в 2018 — ресторан сучасної в’єтнамської кухні «NAM».

Не забарилась і книга з кулінарними рецептами та порадами від Ектора Хіменеса-Браво, яка успішно підкорює полиці книгарень та серця українських читачів.

Кулінарна книга Ектора Хіменеса-Браво

Ектор Хіменес-Браво та “Мастер Шеф”

В 2011 році Ектор Хіменес-Браво прийняв запрошення та став головним суддею кулінарного шоу “Мастер Шеф” та ось уже протягом 10 років навчає та судить молодих українських кулінарів-аматорів та професіоналів.

“Мастер Шеф” та його незмінний суддя

Ектор Хіменес-Браво керує міжнародним консалтинговим агенством. Під його керівництвом відкрились ресторани в Києві, Оттаві, Монреалі та інших містах.

Три кохання Ектора Хіменеса-Браво

Першим коханням юного кулінара стала дівчина Сандра, родом із Колумбії. Їхні стосунки почалирозвивати ще у школі та при переїзді в Боготу, Ектору довелось розійтись із Сандрою. Після цього, колишні закохані так більше і не зустрілись.

А ви знали, що Ектор був майже одружений протягом 8 років? Його дружиною була Керолайн із Канади. Ектор Хіменес-Браво планував дітей із дівчиною та причиною для розлучення пари став переїзд шеф-кухара в Україну. Керолайн відмовилась переїжджати в Україну та покинула Ектора Хіменеса-Браво.

Третім коханням відомого шефа стала українка Анна Тягун. За їхніми стосунками стежив весь світ, адже Ектор та Анна активно публікували спільні фото та відео у соцмережах. У 2017 році пара заявила про закінчення своїх стосунків. Що стало причиною їхнього розставання невідомо й досі.

Ектор Хіменес-Браво та Анна Тягун

Сімейне життя популярного шеф-кухара й надалі залишається великою таємницею для загалу. Ектор продовжує приховувати наявність своєї теперішньої обраниці.

Нагороди Ектора Хіменеса-Браво

– “Ambassador Culinary Award” від Канадської Кулінарної Федерації, 2005, 2006, 2007

– “Star of the City - 2006” Culinary Refinement & Lightness, журнал WHERE, Санкт-Петербург

– “Best Hotel Chef” - ​​Східна Європа-EuroToques, 2008.

– “Gold Medal” WACS World Association of Chefs Societies, Гонгконг, 2009, 2010

– “Award of Culinary Excellence” - Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, 2007, 2009, 2010

– “World Master Chef” - ​​суспільство World Master Chef Society Лондон, Великобританія 2011 рік.

Новини кулінарії